Μαγειρικά σκεύη
- 2 μπασίνες
- 1 μαχαίρι γενικής χρήσεως
- 1 αυγοδάρτη
- 1 γουδί
- 1 κουτάλα σερβιρίσματος χωρίς τρύπες
- 1 στίφτη
- 1 μαρίζ
- 1 κατσαρόλα βαθιά
- 1 κουτάλα αράχνη
- 1 σουρωτήρι
Υλικά συνταγής
- 600 γρ. σέσκουλα
- 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.γ. σουμάκ
- 1 κ.γ. μαυροσούσαμο
- χυμό από 3 λεμόνια
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα σέσκουλα.
- Κόβουμε τα κοτσάνια και τα κρατάμε χωριστά.
- Κόβουμε τα φύλλα σε μικρότερα κομμάτια.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ζεματάμε αρχικά τα κοτσάνια μέχρι να μαλακώσουν και κατόπιν τα φύλλα. Τακ ρυώνουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.