Τζατζίκι
με σέσκουλο

Μαγειρικά σκεύη

  • 2 μπασίνες
  • 1 μαχαίρι γενικής χρήσεως
  • 1 αυγοδάρτη
  • 1 γουδί
  • 1 κουτάλα σερβιρίσματος χωρίς τρύπες
  • 1 στίφτη
  • 1 μαρίζ
  • 1 κατσαρόλα βαθιά
  • 1 κουτάλα αράχνη
  • 1 σουρωτήρι

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. σέσκουλα
  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. σουμάκ
  • 1 κ.γ. μαυροσούσαμο
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα σέσκουλα.
  • Κόβουμε τα κοτσάνια και τα κρατάμε χωριστά.
  • Κόβουμε τα φύλλα σε μικρότερα κομμάτια.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ζεματάμε αρχικά τα κοτσάνια μέχρι να μαλακώσουν και κατόπιν τα φύλλα. Τακ ρυώνουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
Close
Copyright © 2020 Public Benefit Organization Of Kavala. All rights reserved.
Close