Βγάζουμε με προσοχή από το εσωτερικό των λουλουδιών τους μίσχους.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τα λουλούδια αφήνοντας λιγάκι περιθώριο στην άκρη, την οποία πατάμε ώστε να κάνει μύτη και βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος βάζουμε τα υλικά για το κουρκούτι, κρατώντας λίγο αλεύρι για τα λουλούδια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Ο χυλός μας δεν πρέπει να είναι σφιχτός αλλά αραιός.
Σ’ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά.
Πασπαλίζουμε τα λουλούδια με το αλεύρι που κρατήσαμε, περνάμε ένα ένα από το κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά. Σερβίρονται ζεστά.
Σε μία μικρή βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της σάλτσας όλα μαζί να βράσουν.
Όταν έχουν βράσει πολύ καλά τα περνάμε από μπλέντερ για να γίνουν αλοιφή. Βάζουμε λίγη από την σάλτσα σε ένα μπολάκι και βουτάμε τους ανθούς μας .