Μυρωδάτοι Χταποδοκεφτέδες Θάσου με λαδολέμονο μαστίχας & σιναπιού

Το σμαραγδένιο νησί με την πλούσια βλάστηση και τον τεράστιο θαλάσσιο πλούτο.

Η Θάσος είναι κατά βάση ένα αυτόνομο διατροφικά νησί. Πέρασε πολλά με κατακτήσεις και για μια αρκετά μεγάλη περίοδο ανέβηκαν όλοι οι κάτοικοι στα βουνά, οπότε απέκτησαν και μια άλλη διατροφική λογική και συνήθεια.

Έτσι το σμαραγδένιο νησί έχει να δώσει στον επισκέπτη φαγητά του βουνού αλλά και της θάλασσας.

Μαγειρικά σκεύη

  • 1 κατσαρόλα βαθιά
  • 2 μπασίνες
  • 1 μπολ
  • 1 αυγοδάρτη
  • 1 επιφάνεια κοπής μπλε
  • 1 μπαλταδάκι
  • 1 επιφάνεια κοπής πράσινη
  • 1 μαχαίρι κοπής λαχανικών
  • 1 τρίφτη

Υλικά συνταγής

  • 1 μέτριο χταπόδι (καθαρισμένο και καλάσβουρισμένο)
  • 1 αυγό
  • 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο κόκκους σε σκόνη
  • 100 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι αλεύρι
  • ¼ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές φρυγανιά
  • 50 μλ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και ξίδι βάζουμε το χταπόδι μας να βράσει για10΄. Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει με ένα μαχαίρι το ψιλοκόβουμε ή το περνάμε από μηχανή του κιμά.
  • Τα βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα βαθύ σκεύος και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις και μετά πλάθουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα ή αν θέλουμε τα τηγανίζουμε .
  • Για την σάλτσα:
    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα.
    Σερβίρουμε με λαδολέμονο και μικρή σαλάτα.

Close
Copyright © 2020 Public Benefit Organization Of Kavala. All rights reserved.
Close