Κοτόσουπα με αμύγδαλα
& αυγολέμονο

Επηρέασε πολύ τον τόπο μας. Άλλωστε στην Οθωμανική αυτοκρατορία οι ζυμώσεις λαών και εθνοτήτων που υπήρξαν δε θα μπορούσε να μην μας αγγίξει. Οι μεγάλοι μάγειροι της ήταν Βυζαντινοί, επίσης πολυπολιτισμική αυτοκρατορία. Κοσμοπολίτες και με γνώσεις δημιούργησαν εξαίσια εδέσματα τα οποία έφτασαν ως εμάς. Η χρήση φρούτων με κρέατα ή ψάρια προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και μεγαλούργησε κατά την περίοδο του Βυζαντίου, η οποία αργότερα υιοθετήθηκε από τους Οθωμανούς και αγαπήθηκε.

Κοτόσουπα με αμύγδαλα και αυγολέμονο

Μαγειρικά σκεύη

  • 1 επιφάνεια κοπής μπλε
  • 1 επιφάνεια κοπής πράσινη
  • 1 μαχαίρι λαχανικών
  • 1 μπαλταδάκι
  • 1 κατσαρόλα βαθιά
  • 1 μπασίνα
  • 1 αυγοδάρτη
  • 1 τηγάνι αντικολλητικό

Υλικά συνταγής

  • 1 cup κοτόπουλο κομμένο στα 8
  • 60 γρ. ρύζι γλασέ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 unit αυγά
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 300 γρ. αμύγδαλα φιλέτο
  • 2 πρέζες σαφράν
  • 50 γρ. ξίδι
  • σπόρους από 1 ρόδι

Εκτέλεση

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει με νερό.
  • Όταν κοντεύει, προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο, το βούτυρο και το σαφράν με το ξίδι.
  • Σ’ ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στη σούπα.
  • Όταν είναι έτοιμο το ρύζι κάνουμε αυγολέμονο, περιχύνουμε και προσθέτουμε και ταρόδια.
  • Αφήνουμε ίσα-ίσα να κοχλάσει και τραβάμε από τη φωτιά.

 

Close
Copyright © 2020 Public Benefit Organization Of Kavala. All rights reserved.
Close