Καθαρίζουμε τα καβούρια αφαιρώντας το κάτω μέρος και βγάζοντας την άμμο, τα εντόσθια και τα κόβουμε στα 4. Τα καπάκια αν θέλουμε τα κρατάμε για ντεκόρ.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το φοινόκιο και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι, πλυμένο και μουσκεμένο, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει.
Σβήνουμε με το ούζο και το κρασί, αφήνουμε να πιεί τα υγρά, συμπληρώνουμε με τον ζωμό κότας και τα ντοματάκια.
Ανακατεύουμε μέχρι να βράση το ρύζι και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
Βάζουμε μέσα τα καβούρια, τις πιπεριές, το κόλιανδρο, προσθέτουμε το τυρί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.