Καβούρια «ιταλοί»
με πιλάφι

Μαγειρικά σκεύη

  • 1 επιφάνεια κοπής πράσινη
  • 1 επιφάνεια κοπής μπλε
  • 1 μαχαίρι κοπής λαχανικών
  • 1 μαχαίρι γενικής χρήσεως
  • 1 κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή
  • 1 μπασίνα
  • 1 κατσαρολάκι με ένα χέρι
  • 1 ξύλινη σπάτουλα
  • πιάτα σερβιρίσματος

Υλικά συνταγής

  • 2 καβούρια μπλε
  • 1/3 φλιτζανιού πράσο ψιλοκομμένο
  • κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
  • ½ φινόκιο, σε καρεδάκια
  • ¼ πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
  • ¼ πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
  • 100 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ποτηράκι ούζο
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml ζωμό κότας
  • 200 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο, φρεσκοκομμένο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα καβούρια αφαιρώντας το κάτω μέρος και βγάζοντας την άμμο, τα εντόσθια και τα κόβουμε στα 4. Τα καπάκια αν θέλουμε τα κρατάμε για ντεκόρ.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το φοινόκιο και τα σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, πλυμένο και μουσκεμένο, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει.
  • Σβήνουμε με το ούζο και το κρασί, αφήνουμε να πιεί τα υγρά, συμπληρώνουμε με τον ζωμό κότας και τα ντοματάκια.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να βράση το ρύζι και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
  • Βάζουμε μέσα τα καβούρια, τις πιπεριές, το κόλιανδρο, προσθέτουμε το τυρί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Close
Copyright © 2020 Public Benefit Organization Of Kavala. All rights reserved.
Close