Μπαβαρουάζ γιαουρτιού
με γλυκό καρυδάκι Θάσου

 

Μαγειρικά σκεύη

  • 2 μπασίνες
  • 2 μπολ
  • 1 κατσαρόλα βαθιά και μικρή
  • 1 σουρωτήρι
  • Κουτάλια
  • 1 κουτάλα βαθιά
  • 1 μαχαιράκι γενικής χρήσεως
  • 1 αυγοδάρτη
  • 1 κατσαρολάκι με ένα χέρι

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο Θάσου
  • 250 γρ. Γλυκό καρυδάκι Θάσου
  • 100 γρ. γάλα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 120 γρ. κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

  • Βάζουμετο μισό μέλι και το γάλα σε μια κατσαρόλασε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας συνέχειαμέχρι να βράσει.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε τους κρόκους και το υπόλοιπο μέλι και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να δένει.
  • Έχουμε βάλει τις ζελατίνες σε κρύο νερό να φουσκώσουν.
  • Όταν δέσει το μείγμα το περνάμε από λεπτή σήτα και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες για να λειώσουν.
  • Βάζουμε το σκεύος σ’ ένα μεγαλύτερο με πάγο και νερό.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα βαθύ σκεύος να δέσει.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα να κρυώσει και να αρχίσει ναδένει.
  • Μόλις γίνει αυτό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ενσωματώνουμε.
  • Αδειάζουμε σε μια φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο ναπ ήξει. Όταν γίνει αυτό βάζουμε από πάνω καρυδάκι μαζί με το σιρόπι.
  • Σσ. Εναλλακτικά μπορούμε να στραγγίσουμε τα καρυδάκια, να ψιλοκόψουμε τα μισά και να τα βάλουμε μέσα στο μείγμα. Από πάνω γαρνίρουμε με μισά καρυδάκια.

Close
Copyright © 2020 Public Benefit Organization Of Kavala. All rights reserved.
Close