Μαγειρικά σκεύη
- 2 μπασίνες
- 2 μπολ
- 1 κατσαρόλα βαθιά και μικρή
- 1 σουρωτήρι
- Κουτάλια
- 1 κουτάλα βαθιά
- 1 μαχαιράκι γενικής χρήσεως
- 1 αυγοδάρτη
- 1 κατσαρολάκι με ένα χέρι
Υλικά συνταγής
- 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο Θάσου
- 250 γρ. Γλυκό καρυδάκι Θάσου
- 100 γρ. γάλα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 10 γρ. ζελατίνη
- 120 γρ. κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
- Βάζουμετο μισό μέλι και το γάλα σε μια κατσαρόλασε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας συνέχειαμέχρι να βράσει.
- Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε τους κρόκους και το υπόλοιπο μέλι και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να δένει.
- Έχουμε βάλει τις ζελατίνες σε κρύο νερό να φουσκώσουν.
- Όταν δέσει το μείγμα το περνάμε από λεπτή σήτα και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες για να λειώσουν.
- Βάζουμε το σκεύος σ’ ένα μεγαλύτερο με πάγο και νερό.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα βαθύ σκεύος να δέσει.
- Ανακατεύουμε το μείγμα να κρυώσει και να αρχίσει ναδένει.
- Μόλις γίνει αυτό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ενσωματώνουμε.
- Αδειάζουμε σε μια φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο ναπ ήξει. Όταν γίνει αυτό βάζουμε από πάνω καρυδάκι μαζί με το σιρόπι.
- Σσ. Εναλλακτικά μπορούμε να στραγγίσουμε τα καρυδάκια, να ψιλοκόψουμε τα μισά και να τα βάλουμε μέσα στο μείγμα. Από πάνω γαρνίρουμε με μισά καρυδάκια.