Αρνί με δαμάσκηνα
& βερίκοκα

Μαγειρικά σκεύη

  • 1 ταψί
  • 3 μπασίνες
  • 1 τρίφτη
  • 1 τηγάνι
  • 1 επιφάνεια κοπής πράσινη
  • 1 επιφάνεια κοπής κόκκινη
  • 1 μαχαίρι κοπής κρέατος
  • 1 μαχαίρι κοπής λαχανικών
  • 1 τηγάνι
  • 1 ξύλινη σπάτουλα

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά αρνίσια ωμοπλάτη κομμένο σε μερίδες
  • ½ κιλό ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
  • ½ κιλό ξερά βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι
  • 3 κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γλ. πιπερόριζα τριμμένη
  • χυμός από 1 λεμόνι αλάτι & πιπέρι
  • γαρίφαλοκαρφάκια
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • κανέλαξύλο
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση

  • Μουσκεύουμετα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα σε ζεστόνερό για να φουσκώσουν.
  • Ανακατεύουμεόλα τα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα καιτα αφήνουμε για 2 ώρες να μαριναριστούν.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμεστον φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ροδίσουν.
  • Ροδίζουμε τα αμύγδαλα με βούτυρο σε ένατηγάνι και τα ρίχνουμε από πάνω.

Close
Copyright © 2020 Public Benefit Organization Of Kavala. All rights reserved.
Close