Μαγειρικά σκεύη
- 1 ταψί
- 3 μπασίνες
- 1 τρίφτη
- 1 τηγάνι
- 1 επιφάνεια κοπής πράσινη
- 1 επιφάνεια κοπής κόκκινη
- 1 μαχαίρι κοπής κρέατος
- 1 μαχαίρι κοπής λαχανικών
- 1 τηγάνι
- 1 ξύλινη σπάτουλα
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά αρνίσια ωμοπλάτη κομμένο σε μερίδες
- ½ κιλό ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
- ½ κιλό ξερά βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι
- 3 κρεμμύδια σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ. μέλι
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γλ. πιπερόριζα τριμμένη
- χυμός από 1 λεμόνι αλάτι & πιπέρι
- γαρίφαλοκαρφάκια
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
- κανέλαξύλο
- 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμετα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα σε ζεστόνερό για να φουσκώσουν.
- Ανακατεύουμεόλα τα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα καιτα αφήνουμε για 2 ώρες να μαριναριστούν.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμεστον φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ροδίσουν.
- Ροδίζουμε τα αμύγδαλα με βούτυρο σε ένατηγάνι και τα ρίχνουμε από πάνω.