Go Back

Μαγειρικά σκεύη

  • 1 μαχαίρι κοπής λαχανικών
  • 1 μαχαίρι κοπής ψωμιού
  • 1 επιφάνεια κοπής πράσινη
  • 1 επιφάνεια κοπής λευκή
  • 1 τηγάνι
  • πιάτα σερβιρίσματος

Υλικά συνταγής

  • Μπακέτα
  • Χοντροκομμένα κρεμμύδια γκλασαρισμένα
  • ελιές
  • ντομάτα σε μικρά καρέ γκλασαρισμένα
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • καπνό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε την μπακέτα λοξά και την ψήνουμε στον φούρνο και από τις δύο πλευρές.
  • Σ’ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα 2/3 του ελαιολάδου και τα κρεμμύδια σε σιγανή φωτιά σκεπασμένα για να βγάλουν τα υγρά τους και ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα.
  • Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή αν είναι μεγάλα στα 4 και ανακατεύουμε .
  • Προσθέτουμε ζάχαρη και αλάτι και τέλος ρίχνουμε τις ελιές κομμένες φιλέτο.
  • Παίρνουμε τις ψημένες φέτες μπαγκέτας, αλείφου με λάδι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  • Βάζουμε στο κέντρο ενός πιάτου το μείγμα και γύρω τις μπαγκέτες.