Κόβουμε την μπακέτα λοξά και την ψήνουμε στον φούρνο και από τις δύο πλευρές.
Σ’ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα 2/3 του ελαιολάδου και τα κρεμμύδια σε σιγανή φωτιά σκεπασμένα για να βγάλουν τα υγρά τους και ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα.
Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή αν είναι μεγάλα στα 4 και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε ζάχαρη και αλάτι και τέλος ρίχνουμε τις ελιές κομμένες φιλέτο.
Παίρνουμε τις ψημένες φέτες μπαγκέτας, αλείφου με λάδι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Βάζουμε στο κέντρο ενός πιάτου το μείγμα και γύρω τις μπαγκέτες.