Βάζουμε το 1/5 του ελαιολάδου να κάψει και ρίχνουμε μέσα κομμένα σε μικρά κομμάτια τα λαχανικά για να σοταριστούν.
Προσθέτουμε τον πελτέ να καβουρντιστεί για να φύγει η οξύτητά του.
Ρίχνουμε το αλεύρι και τα καθαρίσματα από τις γαρίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να καβουρντιστούν κι αυτά .
Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό υγρό, ανακατεύοντας πάντα και συμπληρώνουμεμε τον ζωμό από τις γαρίδες. Αφήνουμε να βράσει καλά, μέχρι να μίνει το μισό. Περνάμε όλο το μείγμα από ένα σουρωτήρι και πατάμε καλά τα κεφάλια να βγάλουν το κοράλλι τους μέσα στον ζωμό. Κατόπιν περνάμε τον πιο καθαρό ζωμό από μια ψιλή σήτα για να συγκρατήσει ότι υπολείμματα έχουν μείνει και τον βάζουμε ξανά να βράσει σε μια καθαρή κατσαρόλα μέχρι να γίνει χυλός.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά σε ένα μίξερ χτυπάμε τον χυλό με το σύρμα για να αφρατέψει, ρίχνοντας σιγά σιγά λάδι και ξίδι , όπως κάνουμε με την μαγιονέζα μέχρι να αποκτήσει την ίδια υφή. Αν χρειαστεί φτιάχνουμε την γεύση του και προσθέτουμε κι άλλο ούζο.