Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να φουσκώσουν.
Τρίβουμε την μοτσαρέλα μέσα στο γάλα και βάζουμε σε σιγανή φωτιά να λειώσει.
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε την λειωμένη μοτσαρέλα, το γιαούρτι, την άχνη, το ξίσμα και το ¼ της λειωμένης ζελατίνης. Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 10’
Βάζουμε σε μια φόρμα, στρώση από πισία και κρέμα, εναλλάξ και αφήνουμε 2 cm στο επάνω μέρος.
Βάζουμε το γλυκό σταφύλι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζελατίνη και 2 φλ. Τσαγιού νερό.
Όταν σφίξει το γλυκό, περιχύνουμε με τον ζελέ σταφυλιού και παγώνουμε.
Στο μεταξύ έχουμε βρέξει με νερό τα φρέσκα σταφύλια και τα έχουμε « θάψει» μέσα στη ζάχαρη, τα οποία τα βάζουμε για ντεκόρ