Go Back

Μαγειρικά σκεύη

  • 2 μπασίνες
  • 4 μπολ
  • 1 αυγοδάρτη
  • 1 τηγάνι αντικολλητικό
  • 1 φόρμα στρογγυλή του κέικ με αποσπώμενη στεφάνη
  • Κουτάλια
  • 1 μαρίζ
  • 1 σουρωτήρι
  • 1 κατσαρολάκι με ένα χέρι

Υλικά συνταγής

Υλικά για πισία:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κ. γλ. κοφτό αλάτι
  • 690 ml νερό
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο

Υλικά για κρέμα μοτσαρέλας:

  • 900 γρ. τυρί μοτσαρέλα
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 10 φύλλα ζελατίνης
  • 200 μλ γάλα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Γλυκό του κουταλιού σταφύλι
  • Σταφύλια φρέσκα
  • Ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Για τα πισία :

  • Βάζουμε την μαγιά με λίγο χλιαρό νερό, την διαλύουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος κάνουμε βουναλάκι με το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακουβίτσα.
  • Προσθέτουμε το λάδι και σιγά σιγά το νερό.
  • Ρίχνουμε και την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
  • Σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  • Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την σπάμε, ξαναζυμώνουμε και αφήνουμε πάλι να φουσκώσει.
  • Όταν είναι έτοιμη κόβουμε και φτιάχνουμε πίτες λεπτές, τις οποίες ψήνουμε σε τηγάνι.

Για την κρέμα:

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να φουσκώσουν.
  • Τρίβουμε την μοτσαρέλα μέσα στο γάλα και βάζουμε σε σιγανή φωτιά να λειώσει.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε την λειωμένη μοτσαρέλα, το γιαούρτι, την άχνη, το ξίσμα και το ¼ της λειωμένης ζελατίνης. Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 10’
  • Βάζουμε σε μια φόρμα, στρώση από πισία και κρέμα, εναλλάξ και αφήνουμε 2 cm στο επάνω μέρος.
  • Βάζουμε το γλυκό σταφύλι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζελατίνη και 2 φλ. Τσαγιού νερό.
  • Όταν σφίξει το γλυκό, περιχύνουμε με τον ζελέ σταφυλιού και παγώνουμε.
  • Στο μεταξύ έχουμε βρέξει με νερό τα φρέσκα σταφύλια και τα έχουμε « θάψει» μέσα στη ζάχαρη, τα οποία τα βάζουμε για ντεκόρ