Go Back

Μαγειρικά σκεύη

  • 1 μαχαιράκι μικρό με μύτη
  • 1 επιφάνεια κοπής πράσινη
  • 1 συρματόβουρτσα
  • 1 ταψί
  • 2 κατσαρόλες φαρδιές και ρηχές
  • Πιάτα για σκέπασμα των μυδιών
  • πιάτα σερβιρίσματος
  • 1 ξύλινη σπάτουλα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ρύζι γλασέ
  • 500 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κουκουνάρι
  • 200 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 3 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλατοπίπερο
  • 1 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο, μόνο τα φύλλα
  • 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, μόνο ταφύλλα
  • 1.5 kg φρέσκα μύδια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. λεμόνι
  • Κοτσάνια από τα μυρωδικά

Εκτέλεση

Τρόπος παρασκευής της γέμισης :

  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω ένα πάτο ελαιόλαδο και σε σιγανή φωτιά μαραίνω το κρεμμύδι.
  • Προσθέτω το κουκουνάρι και φέρνω δυο βόλτες.
  • Προσθέτω τη σταφίδα και τα μπαχαρικά.
  • Προσθέτω και το ρύζι και ανακατεύω μέχρι να γυαλίσει.
  • Αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Προσθέτω το μαϊντανό και το δυόσμο και αφήνω να κρυώσει.

Τρόπος παρασκευής των μυδιών:

  • Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνω ελαιόλαδο και απλώνω κοτσάνια από μυρωδικά ώστε να καλύψω τον πάτο.
  • Γεμίζω τα μύδια ωμά, τα κλείνω και τα βάζω στην κατσαρόλα δίπλα δίπλα σφιχτά μεταξύ τους.
  • Προσθέτω νερό, λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
  • Καπακώνω με βρεγμένη λαδόκολλα και κάτι βαρύ γιανα μην κουνηθούν και ανοίξουν.
  • Βάζω σε μέτρια φωτιά. Από τη στιγμή που θα βράσει και μετά χρειάζονται γύρω στα 15 με 20 λεπτά.