Κόβουμε το κεφάλι, τα ανοίγουμε από την κοιλιά, το πλένουμε καλά, το ανοίγουμε σαν πεταλούδα χωρίς να βγάλουμε το κόκκαλο και το σκουπίζουμε να στεγνώσει.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το κρεμάμε με ένα μανταλάκι σε μέρος που να έχει ήλιο, αλλά να περνάει και αέρας για μία ώρα.
Μετά το βάζουμε σε σκιερό μέρος που πάλι να το διαπερνά ο αέρας και το αφήνουμε για 10 ώρες περίπου, εκτός αν δεν θέλουμε να στεγνώσει πολύ, οπότε το βγάζουμε πιο νωρίς .
Ψήνουμε στη σχάρα , προσθέτουμε λαδολέμονο και μαϊντανό ψιλοκομμένο και το συνοδεύουμε με την πλιγουροσαλάτα.