Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα σαλιγκάρια και την γεμίζουμε νερό.
Κλείνουμε καλά το καπάκι και βάζουμε γύρω γύρω αλάτι, για να μην βγουν τα σαλιγκάρια.
Όταν βγουν από το κέλυφός τους, ανάβουμε το μάτι τηςκουζίνας σε σιγανή φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
Τα σουρώνουμε και τα πλένουμε πολύ καλά.
Σεένα βαθύ σκεύος έχουμε βάλει το πλιγούρι και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί.
Το αφήνουμε για 15-20΄ για να φουσκώσει και να μαλακώσει. Το στύβουμεμε τα χέρια μας και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, τοκρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε νερό, τα σαλιγκάρια και όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα αρωματικά.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30΄.
Ρίχνουμε τα αρωματικά κι αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμα.