Go Back

Μαγειρικά σκεύη

  • 2 κατσαρόλες βαθιές
  • 2 μπασίνες
  • 1 επιφάνεια κοπής πράσινη
  • 1 μαχαίρι κοπής λαχανικών
  • 1 σουρωτήρι
  • 1 τρίφτη

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά σαλιγκάρια
  • ½ φλ. πλιγούρι
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
  • Δυόσμο ψιλοκομμένo
  • Άνηθο ψιλοκομμένo
  • μαϊντανό ψιλοκομμένo
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα σαλιγκάρια και την γεμίζουμε νερό.
  • Κλείνουμε καλά το καπάκι και βάζουμε γύρω γύρω αλάτι, για να μην βγουν τα σαλιγκάρια.
  • Όταν βγουν από το κέλυφός τους, ανάβουμε το μάτι τηςκουζίνας σε σιγανή φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
  • Τα σουρώνουμε και τα πλένουμε πολύ καλά.
  • Σεένα βαθύ σκεύος έχουμε βάλει το πλιγούρι και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί.
  • Το αφήνουμε για 15-20΄ για να φουσκώσει και να μαλακώσει. Το στύβουμεμε τα χέρια μας και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, τοκρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε.
  • Προσθέτουμε νερό, τα σαλιγκάρια και όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα αρωματικά.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30΄.
  • Ρίχνουμε τα αρωματικά κι αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμα.