Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τα πετρόψαρα και τα κελύφη με νερό μέχρι να τα σκεπάσει, να βράσουν.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα , βάζουμε το μισό λάδι να κάψει και ρίχνουμε σε δυνατή φωτιά τα καλαμάρια.
Μόλις καταλαγιάσει ο κοχλασμός προσθέτουμετα μύδια τα οποία μόλις ανοίξουν τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
Σ’ένα τηγάνι βάζουμε τα κυδώνια με το κρασί να αχνιστούν σκεπασμένα μ’ ένακαπάκι. Τα κυδώνια δεν πρέπει να κουνηθούν καθόλου γιατί βγάζουν άμμο και ένα ένα που ανοίγει τα αφαιρούμε στην πιατέλα με τα μύδια. Όποιο δεν ανοίξει το πετάμε.
Τα υγρά που θα βγουν τα αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στη βαθιά κατσαρόλα και μόλις κοντεύουν να τελειώσουν σταματάμε γιατί κάτω μένει η άμμος που έχει βγει.
Στο μεταξύ έχουν βράσει τα πετρόψαρα, τα οποία αφαιρούμε προσεκτικά σε μια άλλη πιατέλα να κρυώσουν για να τα καθαρίσουμε.
Περνάμε τον ζωμό από ένα ψιλό σουρωτήρι σαν του τσαγιού, ώστε να μην έχουμε λέπια και συμπληρώνουμε στη βαθιά κατσαρόλα.
Διαλύουμε το αλεύρι με κρύο νερό και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στους ζωμούς.
Ρίχνουμε το μαρούλι, το κρεμμυδάκι , το υπόλοιπο λάδι και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να βράσουν καλά.
Όταν έχουν μισοβράσει προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο και το σαφράν. Λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες .
Βάζουμε σ’ ένα βαθύ σκεύος το ταχίνι και ρίχνουμε το ξύδι ανακατεύοντας. Το ταχίνι σφίγγει με τα όξινα γι αυτό όταν αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε από τον ζωμό, όπως στο αυγολέμονο.
Όταν ετοιμαστεί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και τα όστρακα και βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις ξεκινήσει να βράζει μετά από τρεις κοχλασμούς τραβάμε εκτός φωτιάς, πασπαλίζουμε με τον άνηθο, ανχρειάζεται αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.