Go Back

Κοτόσουπα με αμύγδαλα και αυγολέμονο

Μαγειρικά σκεύη

  • 1 επιφάνεια κοπής μπλε
  • 1 επιφάνεια κοπής πράσινη
  • 1 μαχαίρι λαχανικών
  • 1 μπαλταδάκι
  • 1 κατσαρόλα βαθιά
  • 1 μπασίνα
  • 1 αυγοδάρτη
  • 1 τηγάνι αντικολλητικό

Υλικά συνταγής

  • 1 cup κοτόπουλο κομμένο στα 8
  • 60 γρ. ρύζι γλασέ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 unit αυγά
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 300 γρ. αμύγδαλα φιλέτο
  • 2 πρέζες σαφράν
  • 50 γρ. ξίδι
  • σπόρους από 1 ρόδι

Εκτέλεση

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει με νερό.
  • Όταν κοντεύει, προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο, το βούτυρο και το σαφράν με το ξίδι.
  • Σ’ ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στη σούπα.
  • Όταν είναι έτοιμο το ρύζι κάνουμε αυγολέμονο, περιχύνουμε και προσθέτουμε και ταρόδια.
  • Αφήνουμε ίσα-ίσα να κοχλάσει και τραβάμε από τη φωτιά.