Go Back

Servings 4 άτομα
Prep Time 3 hours

Μαγειρικά σκεύη

  • 1 επιφάνεια κοπής πράσινη
  • 1 μαχαίρι κοπής λαχανικών
  • 1 κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή
  • 1 ξύλινη σπάτουλα
  • 1 σαγανάκι
  • 1 μαχαίρι γενικής χρήσεως μικρό
  • 1 μπασίνα

Υλικά συνταγής

  • 4 ροδέλες καβουρμά βοδινό
  • 4 αυγά
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές πράσινες καυτερές ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. χόρτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ραδίκια, βλίτα, σπανάκι, ασκόλυμπρους, λαχανίδες, γλιστρίδα, ζοχούς ή ότι άλλο χόρτο είναι της εποχής
  • Μισό φλ. τσαγιού άνηθο
  • 1/3 φλ. τσαγιού μαϊντανό
  • 1/3 φλ. τσαγιού μάραθο
  • Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρηχή και φαρδιά βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
  • Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο να τσιγαριαστούν.
  • Προσθέτουμε τα χόρτα, καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα, όσα είναι μεγάλα.
  • Ανακατεύουμε, αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε τις πιπεριές.
  • Αφήνουμε αρχικά να πιούν τα υγρά τους και στη συνέχεια να τσιγαριστούν.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Όταν είναι έτοιμα βάζουμε σε σαγανάκια, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τον καβουρμά, κάνουμε μια « φωλιά στοκέντρο των χορταρικών, σπάμε ένα αυγόμάτι στην λακουβίτσα και βάζουμε στον φούρνο, στους 180c μέχρι να ψηθεί το αυγό και ο καβουρμάς.