Τρυπάμε μ’ ένα μαχαιράκι γύρω γύρω τις μελιτζάνες.
Τις ψήνουμε σε φλόγα για να καρβουνιάσει η φλούδα και να γίνουν καπνιστές.
Τις καθαρίζουμε όταν είναι έτοιμες και τις βάζουμε στο ψυγείο, σ’ ένα σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Μετά από 2 ώρες περίπου τις ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και φτιάχνουμε ένα ρου, ρίχνοντας μέσα το αλεύρι και ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας καεί.
Προσθέτουμε τον πουρέ μελιτζάνας, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε φροντίζοντας να μην μας σβολιάσει.
Μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε βροχιδόν το τριμμένο κασέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κοχλάσει χωρίς να μας πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε με το μοσχαράκι.