Go Back

Μαγειρικά σκεύη

  • 2 μπασίνες
  • 1 τρίφτη
  • 2 αυγοδάρτες
  • Κουτάλια
  • 1 επιφάνεια κοπής πράσινη
  • 1 μαχαίρι κοπής λαχανικών
  • 1 βαθύ τηγάνι
  • 1 δίσκος σερβιρίσματος
  • 1 σκουίζ
  • 1 μπλέντερ
  • 1 κατσαρόλα μικρή βαθιά
  • 1 χωνί
  • 1 κουτάλα αράχνη
  • 1 σακούλα ζαχ/κής
  • 1 κορνέ ίσιο
  • 1 πιατέλα ινόξ μεγάλη

Υλικά συνταγής

  • 12 τεμ. Κολοκυθολούλουδα μεγάλα και πρωινά

Γιατη γέμιση

  • 150 γραμ. φέτα μαλακή Θάσου
  • 100 γραμ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κρόκο αυγού
  • πιπέρι

Γιατο κουρκούτι:

  • 200 γραμ. Αλεύρι
  • 50 γραμ. κόρν φλάουερ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 350 γραμ. Περίπου παγωμένο νερό
  • 2 ασπράδια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Γιατην σάλτσα:

  • 5 πιπεριές κόκκινες γλυκές
  • 1 μεγάλη ντομάτα στα 4 κομμένη
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 2 σκελ. Σκόρδο
  • 100 γραμ. τζίντζερ
  • 300 ml Ζωμό κότας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο στα 4
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Ζάχαρη
  • ½ φλ. Τσαγιού ξίδι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε με προσοχή από το εσωτερικό των λουλουδιών τους μίσχους.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τα λουλούδια αφήνοντας λιγάκι περιθώριο στην άκρη, την οποία πατάμε ώστε να κάνει μύτη και βάζουμε στο ψυγείο.
  • Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος βάζουμε τα υλικά για το κουρκούτι, κρατώντας λίγο αλεύρι για τα λουλούδια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Ο χυλός μας δεν πρέπει να είναι σφιχτός αλλά αραιός.
  • Σ’ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά.
  • Πασπαλίζουμε τα λουλούδια με το αλεύρι που κρατήσαμε, περνάμε ένα ένα από το κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά. Σερβίρονται ζεστά.
  • Σε μία μικρή βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της σάλτσας όλα μαζί να βράσουν.
  • Όταν έχουν βράσει πολύ καλά τα περνάμε από μπλέντερ για να γίνουν αλοιφή. Βάζουμε λίγη από την σάλτσα σε ένα μπολάκι και βουτάμε τους ανθούς μας .